Pempamsie gaat online

Ik schreef het al eerder, wat was het opzeggen van mijn baan in Nederland een ding. Als je passie en werk zo met elkaar samen gaan dat je er energie van krijgt, dan wil je dat toch niet loslaten? Gelukkig heb ik aan den lijve mogen ervaren dat loslaten ook ruimte kan maken voor nieuwe groeimogelijkheden. De ruimte die Curaçao gaf samengaand met het ontdekken van mijn passie in Nederland, zorgde er na een paar weken voor dat Pempamsie “geboren” werd. Ik had het grote voordeel dat Pempamsie kon ontstaan vanuit de behoefte om mijn passie ook op deze nieuwe plek vorm te geven. Zonder financiële druk op mijn schouders. Maar vanuit de insteek “al zie ik 1 persoon, als ik maar kan doen waar mijn hart ligt”.

De passie gaat verder
Ruim twee jaar na de start van het Pempamsie avontuur, maakte ik ruimte voor een andere passie… Reizen. Ik droomde al zo lang van: een one-way ticket, alles on hold zetten, een onuitputtelijk gevoel van vrijheid en unlimited “gaan”! Mede door (achteraf gezien) wat dertiger-dilemma kriebels, besloot ik dat ticket te boeken. Wat direct het startsein was voor een nieuwe ontdekkingstocht. Wie was Isis ook alweer los van alles en iedereen? Avontuurlijk, vol energie, outgoing, positief, go with the flow… Oh ja, vrijheid, letterlijk- en figuurlijke bewegingsvrijheid. Daar was wat mee. Had ik die niet ooit opgeschreven als mijn belangrijkste waarde bij een visiebijeenkomst? CHECK.

20190627_131949-2

Weer landen…
Teruggaan naar het normale leven was een even groot landingsproces als mijn emigratie. Je (herontdekte) zelf weer integreren in je relatie, je leven, je werk… Kan ik nog wel landen? Wil ik nog wel landen? Het antwoord was JA. Alleen bleek er een voorwaarde aan verbonden te zijn, die tot op heden te weinig “explore mogelijkheden” had: vrijheid.

Inspiratie, ga je gang!
Hoeveel letterlijke ruimte heb je als je op reis bent? Nou, genoeg om je inspiratie de vrije loop te laten. Ploep, daar ontstond @thetravelfysio. Ik ben fysiotherapeut, ik wil reizen en fysiotherapie kan overal. CHECK. Toen, zo klaar als een klontje. Maar nu, toch net wat minder praktisch in het landingsproces back on the island. “Fysiotherapie vind ik leuk, PMT is mijn passie”. De combinatie ‘PMT en vrijheid’ bracht gevoelsmatig meer haken en ogen met zich mee. Toch vond ik een passend puzzelstukje: ervaringsgerichte coaching online.

Processed with VSCO with a6 preset

Hoe dan?
Hoe doe je dat, ervaren op afstand? Gelukkig hebben we als psychomotorisch therapeut geleerd om uiterst creatief te zijn. En daarnaast lag de transfer naar het dagelijks leven nog nooit zo dichtbij! Je kunt de effecten van een ontspanningsoefening ervaren terwijl je in je eigen bed ligt. “Nee” leren zeggen vanuit je eigen woonkamer. Oefenen met doseren op jouw werkplek. En je grenzen verkennen onder je dagelijkse rondje hardlopen…  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *