Waarom Pempamsie?

“Waarom Pempamsie?”, dat is zeker de meest gestelde vraag tot nu toe. So let’s tell this story.

Pempamsie is de naam van het symbool dat ik gebruik als mijn logo. Jaren geleden, nog voordat ik het “laat ik voor mezelf starten”-idee had, zag ik het symbool online een keer voorbij komen. Op de een of andere manier voelde ik me ermee ‘geconnect’ en ben ik op zoek gegaan naar de betekenis. Het bleek een West-Afrikaans symbool te zijn, met meerdere betekenissen. De betekenis ‘Strength through Unity’ paste op dat moment zo in mijn leven, dat dat de betekenis was die het symbool voor mij kreeg.

Why?
Ik ben een echte explorer en dat komt goed uit in mijn werk. Om andere mensen in hun persoonlijke proces te kunnen begeleiden, is empathie een belangrijke key. Die invoelbaarheid is voor mij “natuurlijk”, omdat ik weet hoe het voelt om door een persoonlijk proces te gaan. Om geconfronteerd te worden met jezelf… En al de daarbij behorende effecten die doorwerken op alle levensgebieden.


De grote ontdekkingstocht

Toen ik het symbool Pempamsie voorbij zag komen had ik binnen de psychomotorische therapie (PMT) opleiding net mijn grootste ontdekkingstocht gehad. Binnen de PMT gaat het om het vinden van balans tussen hetgeen je denkt, voelt en doet. En na twee jaar lang een groot vergrootglas op al je gedachten, gevoelens en gedrag… leek het ineens te kloppen! Er was balans. Natuurlijk was dat er niet ineens, maar ik had zo’n “split second” waarin het me ineens overviel. Een “compleet” en “kloppend” gevoel, die je ook verder niet met woorden kan omschrijven, maar je een boost energie geeft. Kracht geeft. Alsof je na al die jaren ineens een handleiding voor jezelf hebt gevonden. Dus ja, toen ik het Pempamsie symbool samengaand met de betekenis “Strength through Unity” even binnen liet dringen… Klopte het gewoon!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *