All we have is now.

Hoe vaak staan we stil bij het nu? Staan we stiekem niet met grote regelmaat op de automatische piloot? Tijdens het ochtendrondje met de hond. De autorit naar het werk. De lunch die we al werkend naar binnen werken. De terugweg in de file. Netflix met je bord op schoot. En er is weer een dag voorbij!

Afgedwaald in ons hoofd. Repeat!
Een groot deel van de dag zijn we niet in het nu. We staan op de automatische piloot en zijn afgedwaald in ons hoofd. We denken na over het verleden. Over de toekomst. En dat proces staat meer dan eens op repeat! Ons hoofd voorziet ons continu van “niet in het hier en nu zijn” prikkels. De digitale wereld doet daar nog een schepje bovenop. Die maakt het meer dan ooit mogelijk om onszelf met een druk op de knop van nieuwe (denk)input en prikkels te voorzien.

We willen ‘meer’ en ‘anders’
Met al die informatie zijn we vaker bezig met ‘meer’ en ‘anders’, dan ‘het is goed zoals het nu is’. Het is natuurlijk goed om leergierig te zijn en meer en anders als groeipotentieel te zien. Maar zie je het als groeipotentieel? Of heb je het gevoel dat je het nodig hebt om je compleet en gelukkig te voelen? We vergeten in deze wereld vol mogelijkheden soms dat het huidige moment ons echte leven is.. Dit is het! Dus wil jij je op ‘meer’ en ‘anders’ blijven richten en het echte leven aan je voorbij laten vliegen?


Of wil jij ook meer in het moment

stil leren staan?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *