Runningtherapie

It is all about movement. Ja, dat zal regelmatig de revue passeren! Ik zal wel proberen zo min mogelijk in herhaling te treden, dus wil je nog eens over het belang van bewegen lezen? Lees hier de blog. Vandaag iets meer over het gebruik van beweging binnen Pempamsie. Bewegen is een belangrijk middel binnen de psychomotorische therapie. Door jou letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen, leer je de signalen van je lichaam, voor jou belangrijke thema’s en je klacht(en) begrijpen. Je werksituatie kunnen we niet geheel nabootsen… Maar als je het moeilijk vindt om te doseren of je grenzen te bewaken binnen je werk, dan kun je er donder op zeggen dat deze thema’s terugkomen in de manier waarop jij je beweegt.

Running…
Runningtherapie: een vorm waarin ik vaak veel kwartjes zie vallen. “Nee hardlopen is niks voor mij, ik kan het gewoon niet”. Oké, sommige mensen komen er echt achter dat ze het niet leuk vinden. Maar, een groot deel komt er gewoon achter dat ze “hard lopen” te letterlijk hebben genomen. Hoe vaak ik mensen er wel niet vandoor heb zien gaan als ik zei: “dan mag je nu een stukje versnellen”. Als ik met koude benen gelijk “standje sprint” van mezelf verwacht, dan is hardlopen ook niks voor mij!

Pick your thema!
Doseren kan dus een interessant thema zijn binnen runningtherapie. “Oh ja, dan ken ik nu de clou van de runningtherapie. Check”. Helaas, zo makkelijk werkt dat dus niet. Doseren gaat verder dan alleen je tempo aanpassen… En runningtherapie is nog zoveel meer. Er zijn tal aan thema’s die erg goed tot zijn recht komen in runningtherapie. Denk aan spanningsregulatie, activatie, lichaamsbewustzijn, grenzen, zelfbeeld. Zelf ervaren? Als je woonachtig bent op Curaçao gaan we samen hardlopend de flamingo’s in de Zoutpannen bewonderen. Niet aanwezig op dit prachtige eiland? Geen probleem! “Online” heeft gelukkig voor een wereld aan mogelijkheden gezorgd. Doe je hardloopschoenen aan, oortjes in, en ga voor een runningtherapie sessie op afstand!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *