VERGOEDINGSMOGELIJKHEDEN

VERGOEDING EN BELASTINGAFTREK VOOR PARTICULIEREN

Is de behandeling terug te voeren op een fysiotherapeutische klacht? Onderzoek de vergoedingsmogelijkheden van fysiotherapie binnen jouw verzekering. 

 

Is de behandeling in de basis gericht op een psychische klacht? Psychomotorische therapie wordt binnen meerdere verzekeringen vergoed onder de noemer “alternatieve zorg”. Ga na of een deel van de behandeling door jouw verzekering vergoed wordt.

 

Indien de behandeling niet vergoed wordt, is de behandeling mogelijk aftrekbaar als “scholingskosten” of “zorgkosten” voor de belasting. 

 

VERGOEDINGSMOGELIJKHEDEN DOOR DE WERKGEVER?

Pempamsie heeft een persoonlijk en op maat coaching- en behandelaanbod. Het aanbod kan ondersteuning bieden in jouw persoonlijke ontwikkeling, inzicht en gedragsverandering teweeg brengen binnen terugkerende thema’s (die je ook tegenkomt op de werkvloer) en een rol spelen binnen jouw re-integratieproces. We kunnen samen onderzoeken of jouw werkgever (een deel van) de behandeling kan vergoeden. Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget of coaching kosten in de arbeidsvoorwaarden opgenomen.


ZZP-ERS

Voor zelfstandig ondernemers is de behandeling vaak aftrekbaar binnen de belastingaangifte.  

 

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB)

Heb jij beschikking over een PGB? Je kunt contact opnemen met de gemeente om na te gaan of je jouw PGB mag inzetten voor specialistische ondersteuning.